info
Berg & Bos - Paul R. Kooij e.a.
Berg & Bos - Paul R. Kooij e.a.
In Vrede
vr 19 apr 2019 | 20:15
| Toneel
  Het Speelhuis | Theaterzaal
Normaal
EUR 23,50
NIEUWE STUK VAN FINALIST TAALUNIE TONEELSCHRIJFPRIJS

Op Goede Vrijdag even stilstaan bij vier personages die worstelen met de sporen van een lang gepasseerd gewaande oorlog. Een oude man (Paul R. Kooij) ontdekt zijn verborgen Joodse identiteit. Een eenzame vrouw (Yara Alink) zit de schuld uit van haar moeder. Een jongeman (Maurits van den Berg) die nooit iets met de oorlog te maken heeft gehad, ontdekt de beladen geschiedenis van zijn huis. Het vierde personage vluchtte voor een oorlog in het hier en nu. ‘IN VREDE’ laat 74 jaar na de bevrijding zien hoe de wonden van de Tweede Wereldoorlog, zichtbare littekens hebben nagelaten. Een nieuwe toneeltekst, gespeeld door messcherpe acteurs, met live muziek van de broers Groenteman. Een theateravontuur dat een groot publiek verdient. Al is het maar omdat Paul R. Kooij (‘Ja zuster, nee zuster’, ‘Meneer Kikker’, ‘Pauperparadijs’, ‘Soldaat van Oranje’, ‘Anne’) op toneel minstens zo mooi is, als op het witte doek.

 

TEKST: RIK VAN DEN BOS | REGIE: EVA LINE DE BOER | SPEL: YARA ALINK, MAURITS VAN DEN BERG, WENDELL JASPERS, PAUL R. KOOIJ, ANNET MALHERBE & ARMAND ROSBAK | MUZIEK: JAN EN KEEZ GROENTEMAN | SCENOGRAFIE: MARIEKE VAN VEEN.

 

Inleiding

Om 19.30 uur wordt er een inleiding gegeven door Annette Embrechts, dans- en theaterjournaliste van De Volkskrant. Hiervoor kunt u kosteloos een plekje reserveren tijdens het bestelproces.

 

Korting met je biebpas

Bent u lid bij Bibliotheek Helmond-Peel? Dan krijgt u voor deze voorstelling 20% korting op de normale prijs, bij vertoon van uw biebpas. Reserveren met korting kan dan ook alleen aan de balie van Het Speelhuis.

 

 
 
De Volkskrant
"Waardig en indrukwekkend gebracht: met een mooi ritme, prettig veel ruimte voor de vertelling, spannend vormgeving met een twist en goed spel."
Haarlems Dagblad
"De tekst van Van den Bos is poëtisch en geraffineerd opgebouwd. Langzaam maar zeker komen de puzzelstukjes op hun plek te liggen. In Vrede is een gedragen voorstelling, licht van toon, die laat zien hoe het verleden doorwerkt op het nu."
Scenes
"Verbonden door oorlog in prachtige mozaïekvertelling."
Dagblad van het Noorden
"Berg & Bos’ oorlogsverhaal golft naar climax in het nu."