info
Victor Reinier & Jules Croiset
Victor Reinier & Jules Croiset
Een Goed Mens
di 14 mei 2019 | 20:15
| Toneel
  Het Speelhuis | Theaterzaal
Normaal
EUR 29,00
THRILLERKOMEDIE RONDOM TWEE PUBLIEKSLIEVELINGEN

Speciaal voor Aart Staartjes schreef Flip Broekman de thrillerkomedie Een goed mens. Helaas zag Aart Staartjes zich onlangs onverwacht genoodzaakt zijn rol, wegens gezondheidsredenen, terug te geven. Hij maakt het goed maar is niet fit genoeg. Gelukkig vond Jules Croiset het meteen een prachtig stuk en wil hij dit graag spelen. Met publiekslieveling Victor Reinier, afgelopen seizoen te zien in de komedie Roem en al jaren hoofdrolspeler in de populaire televisieserie Flikken Maastricht, heeft Jules Croiset de perfecte tegenspeler. De regie is in handen van Johan Doesburg, voormalig artistiek leider van Het Nationale Toneel.

 

Een dokter krijgt aan het eind van zijn leven bezoek van een man, die niet van plan is ooit nog te vertrekken. Samen bespreken zij hun verwachtingen van het leven en waarom er zoveel anders is verlopen dan de bedoeling was. Is de jongere man naïef of is de oude dokter cynisch? Of komen ze er samen achter dat hun leven helemaal niet zo mislukt is? Waarom blijft de jongere man en wat hebben de twee mannen met elkaar gemeen? Een intrigerende thrillerkomedie, die velen een spiegel voorhoudt.

 

Korting met je biebpas

Bent u lid bij Bibliotheek Helmond-Peel? Dan krijgt u voor deze voorstelling 20% korting op de normale prijs, bij vertoon van uw biebpas. Reserveren met korting kan dan ook alleen aan de balie van Het Speelhuis.

 

Theaterdiner

Bij deze voorstelling bestaat de mogelijkheid om vooraf te dineren in onze karakteristieke Pastoriekamer. Voor € 39,- per persoon heeft u een 2-gangen diner en als toetje koffie of thee met iets lekkers. Consumpties (wijn, frisdrank en bier) zijn bij de prijs inbegrepen. Niets gezelliger dan voor aanvang van de voorstelling samen een hapje te eten, toch? Het diner is apart te reserveren wanneer u het bestelproces van deze voorstelling start.  

 

Heeft u al kaarten in uw bezit voor deze voorstelling en besluit u later om aan te schuiven bij het diner dan kunt u uw tafel telefonisch reserveren via 0492-587000 (kies optie 1) of aan onze theaterbalie tot uiterlijk 1 dag (24 uur) voorafgaand aan uw bezoek. Gelukt? We ontvangen u dan graag uiterlijk om 17.45 uur via de hoofdingang van het theater.  

 

 
 
De Volkskrant
"De grandeur die in Croisets acteren vaak op de voorgrond treedt, is hier vervangen door fraai, bijna ingetogen en gelaagd toneelspel. Met een prachtig meanderende tekstbehandeling, in een rijke klankkleur. Knap werk."
De Telegraaf
"Jules Croiset en Victor Reinier zorgen er met uitstekend spel voor dat ’Een goed mens’ geen moment saai wordt."
NRC Handelsblad
"Jules Croiset speelt hem formidabel, met precies de juiste mix van autoriteit en humor."