info
Toneelgroep Oostpool
Toneelgroep Oostpool
Demonen
di 24 sep 2019 | 20:15
| Toneel
  Het Speelhuis | Theaterzaal
Normaal
EUR 24,50
Thuisfront had nog nooit zo’n wrange betekenis

Deze voorstelling maakt deel uit van de Speelhuis-serie AVONTUUR.

 

“Intelligent, gedurfd en blijft boeien”, aldus de Volkskrant in 2016 over Lars Noréns ‘Demonen’ in regie van Marcus Azzini. Toneelgroep Oostpool brengt het gewaagde en moderne huiskamerdrama opnieuw met een topcast naar de theaters. In het stuk van de succesvolle Zweedse schrijver is de huiskamer in kwestie een emotioneel slagveld.  Frank komt thuis met de urn van zijn moeder. Zijn vrouw Katarina heeft zin in een leuke avond en nodigt de buren uit voor een borrel, die blij zijn hun drukke gezinsleven even te kunnen ontvluchten. Hoe later het wordt, hoe vileiner de conversatie. Totdat alles over de rand loopt, van de whisky tot de as van Franks moeder. Azzini toont met mededogen de menselijke balanceer act tussen het zoeken naar hoe je een leven lang samen kunt blijven en je tegelijk ontplooien als individu. Dat is het prachtige, pijnlijke breukvlak waar het werk van Norén en Azzini elkaar raakt.

 

TEKST: LARS NORÉN | VERTALING: KARST WOUDSTRA | REGIE: MARCUS AZZINI | SPEL: ASTRID VAN ECK, KIRSTEN MULDER, RICK PAUL VAN MULLIGEN EN DAAN SCHUURMANS | MUZIEK: KASPER TARENSKEEN | SCENOGRAFIE: WIKKE VAN HOUWELINGEN EN MARLOES VAN DER HOEK | KOSTUUMS: LOTTE GOOS

 

Inleiding

Om 19.30 uur wordt er een inleiding gegeven door Annette Embrechts, dans- en theaterjournaliste van de Volkskrant. Hiervoor kunt u kosteloos een plekje reserveren tijdens het bestelproces.

 

Theaterdiner

Bij deze voorstelling bestaat de mogelijkheid om vooraf te dineren in onze karakteristieke Pastoriekamer. Voor € 29,75 per persoon serveren wij een 3-gangen diner (exclusief consumpties). Niets gezelliger dan voor aanvang van de voorstelling samen een hapje te eten, toch? Het diner is apart te reserveren wanneer u het bestelproces van deze voorstelling start. Meer informatie over het diner vindt u hier.

 

Heeft u al kaarten in uw bezit voor deze voorstelling en besluit u later om aan te schuiven bij het diner dan kunt u uw tafel telefonisch reserveren via 0492-587000 (kies optie 1) of aan onze theaterbalie tot uiterlijk 1 dag (24 uur) voorafgaand aan uw bezoek. Gelukt? We ontvangen u dan graag uiterlijk om 17.45 uur via de hoofdingang van het theater.  

 

 
 
Er zijn op dit moment geen recensies bekend
 
Seizoen 2019/2020