info
Bluesroute
Bluesroute
Herman Brock jr.
zo 27 okt 2019 | 15:00
| Muziek
  Het Speelhuis | Pleinzaal
 
De Herman Brood van de bluegrass, wordt hij ook wel genoemd: Herman Brock Jr.

"Een heerlijke Nederlandse bluegrassplaat.” Robert van Gijssel, Volkskrant (vier sterren)

 

"The Old World van Herman Brock Jr is een sensationeel goed album geworden. Ik herhaal, een sensationeel goed album!" Hugo Vogel, Altcountry.nl

 

De Herman Brood van de bluegrass, wordt hij ook wel genoemd: Herman Brock Jr., een linkshandige bluegrass-, americana- en bluesmuzikant, multi-instrumentalist en singer-songwriter uit Terneuzen. Het in 2015 op cd en vinyl verschenen bluegrass-album ‘The Old World’ heeft hij opgenomen met medewerking van the Blue Grass Boogiemen, Joost van Es, Janos Koolen, Jeroen Schmohl, Herman Brock Sr, The Brockettes, The Blue Grass Bunch, Laurens Joensen en vele andere groten uit de top van de Nederlandse bluegrass scene. Het bevat veertien nummers van zijn eigen hand en twee van zijn vader Herman Brock Sr.

 

Herman Brock Jr.: "Ik had het idee om iets te doen met verhalen van vroeger uit de streek van waar ik ben opgegroeid. De titel ‘The Old World’ gaat over iemand die zijn heil gaat zoeken in Amerika. Mijn opa en mijn vader vertelden vroeger dat in de jaren '20 veel mensen uit Zeeland met de boot naar Amerika gingen om een beter leven te vinden. En dan vertelde mijn opa dat er mensen terug kwamen met pakken geld. Ze hadden keihard moeten werken, maar ze hadden wel een beter leven dan ze hier hadden achtergelaten. Dat intrigeerde mij als klein mannetje al.”

 

Verschillende nummers op het album zijn tekstueel op dit thema gebaseerd, Weer andere teksten zijn meer persoonlijk of gaan over Zeeuwse legendes, zoals het nummer ‘Flyin’ Dutchman’s Curse’, dat verhaalt over Willem van der Decken alias de Vliegende Hollander die volgens de overleveringen in Terneuzen zou hebben gewoond. Ondersteund door de beste bluegrassmuzikanten wordt ‘The Old World’ door Herman Brock Jr. op het podium tot leven gebracht. Daarnaast wordt er ook eer betoond aan muzikale grootheden als The Carter Family, The Stanley Brothers en Bill Monroe. Er wordt gepassioneerd gemusiceerd en dat gecombineerd met de enthousiaste en vermakelijke presentatie maken de show moeiteloos van begin tot eind boeiend.

videoclip single ‘My Old Hometown’ videoclip single ‘Live Your Life To The Limit’ videoclip single ‘Diversity’ optreden en interview Vrije Geluiden TV http://www.the-old-world.com

 

Over Herman Brock Jr.

 

Herman Brock Jr. (Winterswijk, 18 September 1970) groeide op in Terneuzen en speelde als tiener al gitaar in de FFFF-band van zijn vader Herman Brock Sr. Zijn hoofdinstrumenten zijn zang en gitaar, en hij speelt daarnaast ook banjo, mandoline, contrabas en dulcimer. Brock Jr. richtte in 1999 samen met bassiste Lizz Sprangers de band Eurocasters op waarmee hij meerdere malen in Texas toerde. In 2003 nam hij zijn album 'Straight Up!' op in Palmer, Texas met muzikale bijdragen van o.a. Mike Morgan, Hash Brown en Holland K. Smith. Brock’s laatste elektrische' album ‘Coco Loco’ werd in 2005 in Austin, Texas geproduceerd door Jesse Dayton, met bijdragen van topmuzikanten uit Austin zoals Redd Volkaert en Erik Hokkanen. Jesse heeft op zijn beurt weer songs van Brock Jr. opgenomen die regelmatig op Austins KVET radio te horen zijn. Brock richtte in 2006 samen met Lizz Sprangers en Geertje van den Berg de bluegrass- en old time-band Brock & The Brockettes (www.brockettes.com) op. Sinds 2009 speelt hij ook met zijn bluegrassband Brock's Blue Grass Bunch (www.bluegrassbunch.com), waarmee hij in Kentucky heeft getoerd.

 

ENTREE GRATIS

 

 
 
Er zijn op dit moment geen recensies bekend
 
Seizoen 2019/2020

uitnodiging om kaarten te kopen